Hvad er SEO?

SEO

SEO, er ikke et ord, som betyder særligt meget for mange mennesker, medmindre man arbejder indenfor den digitale verden. SEO, er forkortelsen for search engine optimization. På dansk kaldet søgemaskineoptimering. Søgemaskineoptimering handler om at gøre en hjemmeside så synlig som muligt i søgeresultaterne. Når der søgemaskineoptimeres i Danmark er det for de fleste med fokus på Google. Google dominere kraftigt det danske marked for søgninger.

3 tilbud på SEO her.

Hvad består SEO af?

SEO, består hovedsagligt af 3 elementer:

  • Teknisk optimering
  • Indholdsoptimering
  • Linkbuilding

Kort fortalt handler teknisk optimering om at få din platform til at spille max. Det indebærer bl.a. at din hjemmeside har et responsivt design. Et responsivt design vil sige at din hjemmeside skal tilpasse sig til forskellige mobile enheder. Et andet væsentligt teknisk element, som du bør have in mente er hastighedsoptimering. Er din hjemmeside langsom forsvinder folk helt automatisk fra din side, og Google vil nedprioritere dig i søgeresultaterne. Som en del af din tekniske optimering skal du også have øje for duplikeret indhold. Din hjemmeside må ikke indeholde indhold, som du har kopieret direkte fra andre hjemmesider. Ligeledes er det også en dum idé at dine interne sider indeholder det samme indhold. Google elsker godt indhold. Dine besøgende elsker godt indhold. Godt indhold skal være unikt.

Godt indhold bringer os videre til det næste punkt, som er indholdsoptimering. Indholdsoptimering handler om at producere godt unikt indhold til din målgruppe. I produktionen af dit indhold bør du have fokus på specifikke keywords, som du gerne vil findes på i søgeresultaterne. Du kan læse mere om hvordan du skal gribe opgaven an i dette indlæg om content marketing.

Linkbuilding handler grundlæggende om, at bygge links til din hjemmeside. Du skal altså have andre hjemmesider til at linke til din. Dette er afgørende for at du kan blive synlig i søgeresultaterne.

Hvad kan SEO gøre for dig?

Er du ikke den heldige ejer af en hjemmeside, så kan SEO egentlig ikke gøre specielt meget for dig. Har du derimod en hjemmeside, hvor du sælger varer eller tjenesteydelser, så er synlighed i søgeresultaterne med til at skabe endnu flere nye kunderelationer og besøgende til din hjemmeside.

0 replies

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *