Skal du begynde at tage proteinpulver?

Træning og proteinpulver

Har du overvejet at begynde at indtage proteinpulver i forbindelse med din træning eller den sport, som du nu dyrker?

Det er vist ingen hemmelighed at proteinpulver mest er brugt indenfor bodybuilding, fitness og generel træning med vægte. Det betyder dog ikke, at folk der dyrker eksempelvis kampsport eller boldspil ikke kan have glæde af kosttilskuddet.

Det afhænger helt af hvad dine mål er. Nogle vælger at tage proteinpulver fordi de ønsker at tage på i muskelmasse, mens andre blot anvender kosttilskuddet som et let og hurtigt mellemmåltid

Hvad er proteinpulver?

Der er mange forskellige kosttilskud på markedet, men der er vist ingen tvivl om, at proteinpulver er det mest populære.

Proteinpulver er ganske enkelt et kosttilskud indenholdende protein. Kosttilskuddet er godt til dig, som ønsker en ekstra mængde protein. Proteinpulver bliver ofte brugt at folk, som løfter vægte, da den tunge vægttræning øger behovet for protein.

Kosttilskuddet kan dog også hjælpe andre atleter, så som kampsportsudøvere og fodboldspillere. Kosttilskuddet sikrer hurtigere restitution, hvilket gør, at du kan præsterer optimalt under din træning.

Hvorfor proteinpulver?

Der kan være flere forskellige grunde til at tage proteinpulver, igen så afhænger det af dine mål og hvad du laver. Nogle af de typiske årsager til at folk vælger at indtage proteinpulver er:

  • Muskelopbygning
  • Mellemmåltid

Muskelopbygning er nok den mest almindelige grund til at folk vælger at indtage proteinpulver. Den hårde træning øger behovet for protein og for nogle kan det svært at få nok, andre vil bare gerne sikre optimale betingelser for muskelvækst. Derfor indtages 1 proteinshake efter træning.

Proteinpulveret bliver også brugt som et hurtigt mellemmåltid for nogle. Dog er det vigtigt at pointere, at proteinpulver er et kosttilskud, og derfor ikke må erstatte en sund og varieret kost.

Forskellige typer af proteinpulver

Der findes flere forskellige typer af proteinpulver. Du får lige en hurtig liste over du forskellige typer:

  • Valle proteinpulver
  • Kasein proteinpulver
  • Soja proteinpulver
  • Blandet proteinpulver

Valle proteinpulver er hurtigt optageligt i forhold til kasein. Derfor bliver valle proteinpulver (også kaldet whey) ofte brugt lige før og efter træning.

Efter som kasein protein er langsomt optageligt er det optimalt at indtage før sengetid. På den måde sørger du for, at du er godt fyldt op på makro i løbet af natten. Det skaber optimale betingelser for muskelopbygning.

Soja proteinpulver er for dig som er veganer og ikke ønsker at indtage animalsk protein. Som veganer kand et være vanskeligt at nå at få nok protein i løbet af dagen, derfor kan et tilskud med soja protein, hjælpe dig som veganer godt på vej.

Blandet proteinpulver er for dig, som ønsker en blanding af hurtigt og langsomt optagelige proteiner. Denne typer af proteinpulver fungerer godt som et mellemmåltid, da du får noget protein nu og her, og noget som bliver optaget langsommere, så du er dækket ind.

0 replies

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *