Kampsportens fagre verden

Kampsportens stærke gennembrud

Måske dyrker du kampsport? Måske har du længe drømt om at prøve kræfter med lige netop denne form for sport? Måske følger du allerede sporten fra sidelinjen? Måske har du ikke det helt store kendskab til sporten? Eller måske har du fået indtryk af, at denne form for sport ikke lige er dig? En ting er sikkert: du er med garanti bekendt med kampsportens eksistens.

Kampsport er nemlig en sport, der med sikkerhed er kommet for at blive. Gennem de sidste mange år har kampsporten vundet frem i Danmark og er blevet en mere og mere populær form for sport. I dag er kampsporten svær at komme uden om, og sportsgrenen er da også fast inventar hos rigtig mange fitnesscentre rundt i det danske land.

En sport fyldt med disciplin

Kampsporten skiller sig i høj grad ud fra håndbold, fodbold og gymnastik, som er de tre mest populære sportsgrene hos børn og unge i Danmark.

Kampsporten er en effektiv form for træning og er fysisk meget krævende. I kampsport handler det om at slås samt at kæmpe, og sparkene er hårde, mens slagene er heftige. Selvom at intensiteten er høj, og at der afreageres med hård kraft på modstanderen, så er stemningen, der fylder træningslokalet, ikke herefter. I kampsportens verden hilser man høfligt på modstanderen, både før og efter kampstart.

Kampsportens mange facetter

Som i så mange andre former for sport er der selvfølgelig også masser af nødvendigt udstyr, når det kommer til kampsport. Ønsker du at dyrke kampsporten, er godt kampsportsudstyr aldeles vigtigt.

Men kampsport er ikke bare kampsport. Faktisk er kampsport et vidt begreb, for inden for kampsporten findes der mange forskellige underkategorier. Nok har mange af underkategorierne flere fælles træk, men udstyret kan være vidt forskelligt fra kampsport til kampsport.  

Herunder finder du en liste over nogle af de mest populære former for kampsport.

  •      Judo
  •      Jiu Jitsu
  •      Karate
  •      Taekwondo
  •      Boksning
  •      Kickboxing
  •      Brydning
  •      Kung Fu
  •      Tai Chi

Kampsport dyrkes af både kvinder og mænd, af mennesker i alle aldre og former, samt af mennesker fra alle sociale lag. Et af de helt store forbilleder for kampsporten herhjemme er den famøse bokser, Mikkel Kessler.

0 replies

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *